Home

Achtergrond 230 x bekeken

Duitse noteringen met 6 cent omhoog

De Duitse vleesvarkensnoteringen zijn met 6 cent gestegen.

Ze staan nu op € 1,56. De NVV verhoogt met 5 cent. Dat de noteringen vorige week hun voorlopige dieptepunt hadden bereikt was al wel duidelijk. Eerder ging de veilingprijs van Teleporc al met 4 cent omhoog.

De huidige prijsverhoging is voor een belangrijk deel afgedwongen door de Duitse Erzeugergemeinschaften. De slachterijen zien echter nauwelijks kans de hoge inkoopprijs terug te verdienen in de vleesverkoop. Het aanbod van vleesvarkens is krap. De slachterijen zullen bij deze scherpe verhoging de boot afhouden en de aanvoer proberen te drukken, om zo het verlies te beperken.

Prognose Nederland: plus 5 of plus 6.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.