Home

Achtergrond 383 x bekeken

Prijzen champignons slachtoffer overproductie

De prijzen voor fijne en middelgrote witte champignons zijn deze week gelijk gebleven op € 1,15 per kilo.Voor reuzen wordt door een kleinere aanvoer nu € 1,20 betaald. Kastanjes doen tussen de € 1,20 en € 1,25 op de dagmarkt, terwijl oesterzwammen in prijs 20 cent zijn gedaald op weekbasis, tot een zeer magere € 1,30. Een klein deel van de champignons gaat naar de industrie.

De afzet blijft moeilijk door de concurrentie van zomergewassen als asperges en aardbeien. Feitelijk is dat normaal, maar de productie is hiervoor nog steeds niet voldoende ingericht. Mogelijk speelt de warmte ook een rol bij de overproductie. Supermarkten doen vrijwel geen acties.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.