Home

Achtergrond 256 x bekeken

Droogte stuwt vraag naar vochtige voeders

De handel in vochtige voeders loopt nog steeds goed door. De vraag is groter dan het aanbod en dat is zeker voor de tijd van het jaar opmerkelijk.

De droogte maakt dat een deel van de veehouders zich wil indekken, vanwege een toch al krappe ruwvoerpositie. Plaatselijk buien in de afgelopen week hebben er wel voor gezorgd dat de vraag naar de voeders op sommige plekken wat is afgenomen.

Bierbostel is in de afgelopen week wat in prijs gestegen, maar wel vlot te leveren. Corngold en Proficorn zijn prijstechnisch interessant en goed beschikbaar. Ook aardappelvezels en erwtenvezels lopen goed weg. Een aantal tarwegistconcentraten (tgc) is goed beschikbaar, terwijl andere soorten schaars zijn. Dat heeft simpelweg te maken met de verschillende fabrieken, waar bio-ethanol wordt geproduceerd, die het tgc aanleveren.

De animo voor de eerste voorverkoop van perspulp was groot. Prijzen lagen tussen de € 1,50 en € 1,65 per procent drogestof.

De start van het maisseizoen is veelbelovend. Van een vochttekort is nog geen sprake. Dat geldt niet voor veel grasland. Nu de eerste snede van het land is, is regen van essentieel belang voor een goede tweede snede. Duidelijk is dat het weer komende weken gaat bepalen welke kant het met de markt voor ruwvoer en vochtige voeders op gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.