Home

Achtergrond 288 x bekeken

Bijzondere bolgewassen springen eruit in keuring

Lisse – Krijgen in deze tijd van het jaar vooral de qua areaal grote gewassen als tulpen, hyacinten en narcissen volop de aandacht; in de sector bijzondere bolgewassen valt ook heel wat te beleven.

In de keuringszaal bij CNB in Lisse is daarvan deze week het nodige te zien. Zoals een prachtige pot met de volle bloei van Cyclamen persicum (foto) die Cees Breed in de keuringszaal zette.

Oorspronkelijk afkomstig van de Goland hoogvlakte in Noord Israël maar ook hier op het lage land uitstekend tot ontwikkeling te brengen. Breed showt tevens onder andere de kleine witte Anemone nemorosa ‘Alba Plena’, de piepklein blauwe Iris babadagica en de roze Rhodohypoxis baurii. Een zomerbloeier die duidelijk maakt dat de seizoenen gaan wisselen.

René Zijerveld vulde zijn nog volop bloeiende inzending van vorige week aan met onder meer de witte Trillium grandiflorum, Kwekerij De Schüllhorn toont de blauwe Ipheion ‘Jessie’ en een mooi exemplaar van Scilla litardieri en Th. J. de Groot tenslotte een pot met Coydalis nabilis, waarvan de gele pijpbloemen prachtige bloemtrossen vormen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.