Home

Achtergrond 328 x bekeken 1 reactie

Rabe vraagt uitstel van betaling aan

De Duitse fabrikant van grondbewerkingsmachines heeft deze week zelf surseance van betaling aangevraagd.

Rabe Agri GmbH stapte onlangs over naar een nieuwe financier en heeft nu een conflict met de oude. Deze laatste liet beslag leggen op een deel van de voorraad, waardoor vorige week een onwerkbare situatie ontstaan is.

De financiële moeilijkheden vinden hun oorsprong in het wegvallen van de Oost-Europese vraag naar machines, twee jaar geleden. Sindsdien nam het werkkapitaal binnen het bedrijf al af. Ook andere factoren spelen hierbij een rol en zorgen voor een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Een curator gaat de komende tijd een oplossing zoeken.

De productie zou wel gewoon doordraaien. Klanten die een machine besteld hebben, krijgen deze dus gewoon uitgeleverd.

In de fabriek in Bad Essen (Dld.) zijn 240 personen werkzaam. Het personeel wordt morgen op de hoogte gesteld over de voortgang. Dat Rabe enkele weken terug ontbrak op de SIMA-beurs in Parijs had al deels met de financiële situatie te maken.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Dit is nog maar het begin , Rabewerk mee toch wel enige reputatie in Oost Europa spant slechts de kroon van wat komen moet. De enorme en onrealistische boost van enkele jaren .. deze machines zullen gewoon terug op de markt komen als occasie om reden ze ooit mee subsidie zijn aangekocht in dossiers zonder realistische economische businessplan. Bedrijven zitten overzet mee die subsidieshit en zullen uiteindelijk het zaakje moeten lossen zo zullen weing gebruikte machines als cultivatoren ploegen straks een bv 8 m cultivator van horsch zal evenveel kosten dan een nieuwe van 4 meter van steketee. tractoren zelfde , occasiemarkt grote trekkers zal overspoelen. Horsch Lemken Kuhn gregoire besson allen zullen volgen en uiteindelijk zal de gehel machinemarkt kopje onder gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.