Home

Achtergrond 414 x bekeken 8 reacties

Varkenshouders voeren acties

Den Bosch – Zo’n 200 varkenshouders voerden vrijdagmorgen actie bij het provinciehuis in Den Bosch voor mogelijkheden tot bedrijfsuitbreiding. Milieudefensie voerde er juist actie tegen megastallen. Varkenshouders van de NVV voerden landelijk ook een actie bij supermarkten. Daarmee vroegen de boeren aandacht voor de lage marges in de varkenshouderij.

Varkenshouders in actie bij provinciehuis Den Bosch

Den Bosch – Zo’n 200 varkenshouders voerden vrijdagmorgen actie bij het provinciehuis in Den Bosch. De actie was een gezamenlijke actie van de ZLTO en de NVV afdelingen Brabant.

De varkenshouders vroegen aandacht voor hun situatie. Ze overhandigden een petitie aan de aanwezige leden van de Provinciale Staten. De varkenshouders wilden duidelijk maken dat bedrijfsontwikkeling noodzakelijk blijft om te kunnen voldoen aan de milieu- en dierenwelzijnseisen.

Ook Milieudefensie voerde actie voor het provinciehuis tegen de megastallen. ”We hebben interessante gesprekken met ze gevoerd”, vertelt Maarten Rooijakkers, vakgroepvoorzitter Varkenshouderij van de ZLTO. De actie verliep zonder incidenten.

Het debat in Provinciale Staten draait om de vraag of de dertig bedrijven die vorig jaar in de knel gekomen zijn bij het besluit om de bouwblokken te begrenzen, alsnog zich mogen ontwikkelen.

Foto William HoogteylingAmersfoort - Bij tientallen supermarkten voeren varkenshouders vandaag actie tegen de lage prijzen van varkensvlees. Onder het motto ‘U +25 cent per pond, wij ons inkomen gezond’ vragen de boeren aandacht voor de lage marges in de varkenshouderij. In totaal gingen de actievoerders in ruim twintig dorpen en steden op pad.

Amersfoort - Bij de bezochte supermarkten werd een flinke hoeveelheid varkensvlees ingeslagen. Betalen doen de boeren pas als er een betalingstermijn van negentig dagen wordt gehanteerd, net zoals veel andere schakels in de keten doen.Amersfoort - Supermarkten die niet op dat verzoek in wilden gaan, kregen het vlees bij de kassa weer terug. Op verpakkingen met varkensvlees plakten de boeren een sticker met de tekst ‘U +25 cent per pond, wij ons inkomen gezond’.Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat een bekrompen boerenjournalistiek zeg. Die krappe honderd varkenshouders hadden helemaal geen vergunning aangevraagd om daar te mogen demonstreren. PvdD en Milieudefensie wél!!! Die boeren kaapten onze actie en hadden eigenlijk door de politie verwijderd moeten worden. Maar wij doen daar niet lullig over, want die hele megarotzooi gaat toch aanstonds met wortel en tak verdwijnen. Dit is nog maar het begin!

 • no-profile-image

  een megastal, je zal daar maar in de buurt wonen. Waarom zetten ze er niet een paar neer in de buurt van Prins Pils??

 • no-profile-image

  Hee anti-jacht en Mevr Oudshoorn wanneer loopt jullie proef-abbonement af? Zijn we van jullie stomme gewauwel ook weer af . Kun je op de website van Thieme je gal gaan zitten spuwen. Is ook beter kijktwant dat leest toch niemand

 • no-profile-image

  Je bent idd een boertje. Maar...........wat is er tegen mijn opmerking?? Bevat die onwaarheden??? Of ben jij ook iemand die achter die familie aanloopt??? Een megastal naast de woning van die argentijnse, dat is de oplossing. Goed voor de parfum-industrie.

 • no-profile-image

  Pech voor jou Lunterense boer, Anti Jicht en ik hebben van AGD een gratis lifetimesubscription op de vituele krant gekregen. Omdat men bij Wegener zo gigablij is dat er eindelijk wat meganiveau in de discussies is gekomen

 • no-profile-image

  Argentijnse soja op de Horsten? Prins Pils lurkt nu aan veevoerborsten!

 • no-profile-image

  Dacht dat hij tegen de jacht is maar als hij ook tegen jicht is mijn zegen heeft ie is net als als die rare ideen van jullie nare aandoening

 • no-profile-image

  Varkenshouders zijn goed bezig maar hebben last van imagoprobleem en overproductie

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.