Home

Achtergrond 195 x bekeken

Uienmarkt in februaridipje

De uienmarkt staat onder druk. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit.

De leveringen vielen buitenlandse klanten tot nu toe vaak tegen. Daarom zijn ze niet zomaar bereid om de hoge prijs te blijven betalen. Rusland is goed aan de markt momenteel.

Al met al nog geen spektakel in de uienhandel, terwijl er een wereldwijd tekort aan uien is. Een februaridipje? De angst voor slechte kwaliteit is gewoon te groot. Goede uien beloven nog wat moois op te leveren voor later in het seizoen. Een aantrekkende markt ligt logischerwijs in het verschiet. Maar, zo waarschuwt een marktkenner: ”Kijk uit voor wat je niet doet”. Telers doen er goed aan hun kwaliteit te beoordelen en daarnaar te handelen.

Prognose: stabiel tot stijgend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.