Home

Achtergrond 177 x bekeken

Prijsdaling aardappelen remt af

In heel Noordwest-Europa zijn de prijzen voor fritesgeschikte aardappelen gezakt.

Vandaar een met € 1,20 verlaagde aardappelprijsindex van de Frankfurter termijnmarkt Eurex op 24 februari. Dit was vooral het gevolg van een verlaagd prijsniveau in Nederland en – zelfs iets sterker – België. Donderdag zal de index minder te lijden hebben van de Belgische markt. Belgapom hield afgelopen vrijdag de notering ongewijzigd. De fritesnoteringen van de Nederlandse telersbeurzen en van VTA gingen vorige week echter met € 1,50 tot € 1,75 onderuit. Dat tikt aan.

De verwerkende industrie houdt zich in deze periode met dalend prijsniveau nog zoveel mogelijk op de vlakte, maar dat doet ook de teler met vrije aardappelen. Het aanbod fritesgeschikt buiten Bintje houdt niet over. Van de weer oplevende export naar Rusland moet deze week nog niet te veel worden verwacht, maar de vooruitzichten voor de export zijn niet slecht.

Prognose stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.