Home

Achtergrond 231 x bekeken

Matige prijsvorming komkommer

De komkommerteelt is in de afgelopen week langzaam op gang gekomen.

De gezamenlijke Belgische veilingen hebben de prognose voor deze week op 100.000 tot 150.000 stuks gezet. Half februari zal de aanvoer waarschijnlijk verdubbelen. Rond week 10 moet de Belgische productie toenemen tot 1,5 miljoen stuks.

De prijzen zijn nog niet best, aldus Jan Buts van de Mechelse Veilingen, die in week 4 een primeur beleefde met de eerste komkommer van Belgische én Nederlandse bodem. De prijzen liggen al twee weken vrij stabiel, variërend van 35 cent voor 30’ers tot 60 cent voor 40’ers.

De matige prijsvorming heeft te maken met de enorme aanvoer vanuit Spanje. De Spaanse 40’ers gaan voor gemiddeld 42 cent (5 euro per 12 stuks) het handelskanaal in. De prijzen lagen in het seizoen 2010 nog tweemaal zo hoog, aldus Buts. Hij verwacht voorlopig geen spectaculaire stijging. Wel een moeizame start van het seizoen.

Prognose: prijs stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.