Home

Achtergrond 1019 x bekeken

Meer variatie in prijsaanbod van ruwvoeders rundvee

De markt voor ruwvoeders lijkt langzaam iets verder te ontspannen. Prijzen voor stro en hooi worden heel langzaam iets vriendelijker, terwijl er ook in de markt voor de vochtige bijproducten meer prijsvariatie ontstaat. Toch is dat niet altijd winst.

Zo is er momenteel een groot aanbod van aardappelsnippers, tegen soms (relatief) behoorlijk lage prijzen. Het is echter lang niet allemaal topkwaliteit wat wordt aangeboden. Bovendien is het goedkope product niet overal in het land even goed leverbaar.

De goedkope snippers worden met name in Brabant en Limburg aangeboden. Voor andere producten is het moeilijk een goed inzicht in de markt te krijgen. Zo melden handelaren voor tarwegistconcentraat wel een hele euro prijsverschil per procent droge stof. Dat kan onmogelijk om kwalitatief vergelijkbare producten gaan. Hierdoor wordt het echter ook moeilijk om een goed beeld te krijgen van de prijsontwikkeling.

Wordt TGC goedkoper, of blijven de prijzen stabiel, zoals in de varkenshouderij wordt gemeld? Een product als bierborstel blijft momenteel redelijk stabiel in prijs.

De prijs voor snijmais is ook nog niet erg in beweging. De prijzen variëren tussen de 57 en 60 euro per ton. De vraag naar het product is nog kalm.

Prognose: stabiele tot licht dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.