Home

Achtergrond 205 x bekeken

Vraag naar nat bijproduct neemt langzaam af

De vraag naar natte bijproducten voor de rundveehouderij zakt langzaam iets in nu de maisoogst ten einde loopt.

Er is minder perspulp en aardappelvezel nodig. Van dit laatste product wordt de prijs maandag met € 3,00 per ton verlaagd. Dit jaar is ook voor het eerst geëxperimenteerd met tarwegistconcentraat als afdekmiddel over de kuil, maar de bevindingen hiervan zijn wisselend. Het product is vaak heet en voor gebruik als afdekmiddel moeten de silowanden wel hoog genoeg zijn. Europro tarwegistconcentraat, dat hier veel voor is gebruikt, is overigens niet meer verkrijgbaar. Bergapro tgc is daarentegen weer op de markt.

De afzet van bierbostel loopt nog goed door, tegen stabiele prijzen. Sommige leveranciers overwegen een prijsverhoging, maar anderen menen dat dit onlogisch is bij een te verwachten teruglopende vraag.

De piek van de maishandel is voorbij. Het product is de afgelopen weken tegen prijzen van 55 tot 60 euro per ton verkocht. De verwachting is dat deze prijs de komende tijd tegen de bovenkant van de prijsrange aan blijft schuren.

Stro en hooi blijven hoog geprijsd en nog altijd relatief veel gevraagd. Als maar genoeg wordt betaald, is stro nog altijd wel verkrijgbaar. Hooi blijft duur en moeilijk te krijgen.

Prognose: nat product goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.