Home

Achtergrond 297 x bekeken

Notering slachtvee vooral omhoog aan onderkant

De slachtkoeienhandel in Bunnik verliep maandag redelijk vlot, vooral bij de goedkopere kwaliteiten. De O- en P-klassen en de worstkoeien zijn ook de meest verhandelde categorieën op de veemarkt.

Vooral bij de P-klasse stegen de prijzen maandag flink. De markt wijkt met dit patroon iets af van de NBHV-notering. De veehandelsorganisatie gaf vrijdag een plus van 5 cent voor alle categorieën. In Bunnik bleven de luxere dieren vrij stabiel in prijs.

Over de gehele linie blijven de noteringen voor slachtkoeien goed, vooral door een beperkt aanbod. De stierenprijzen zijn momenteel ook hoger. Naast het aanbod speelt mogelijk ook extra vraag door het Offerfeest mee.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.