Home

Achtergrond 579 x bekeken

Koeien in de mist

Lopik – Veel koeien gaan nog steeds naar buiten, al is het de derde week van november.

Lopik – Veel koeien gaan nog steeds naar buiten, al is het de derde week van november. Zo ook de koeien van melkveehouder van Klaren in het Gelderse Lopik. De weersomstandigheden zijn prima. Langzaam verdwijnen de koeien in een dik pak mist.

Foto William Hoogteyling

Veendam – Een werknemer van het waterschap Hunze en Aa’s haalt een vangkooi uit het water waarmee hij een muskusrat heeft gevangen. Volgens een woordvoerster van het waterschap daalt het aantal muskusratten in het Drentse deel van het waterschap. ”Daar hebben wij de populatie onder controle. Daar heeft het waterschap al langer werknemers in dienst die de ratten vangen. In het Groningse deel doen wij dat pas sinds kort. Voorheen waren de vangers in dienst van de provincie Groningen.”

De ratten graven gangenstelsels in dijken en kaden, zegt de woordvoerster. ”Dat verzwakt de dijken en kaden. Dat is niet alleen gevaarlijk voor onze medewerkers of voor boeren als ze er met hun machines op rijden. Het betekent ook dat dijken en kaden eerder doorbreken bij hoge waterstanden.”

Foto Koos van der Spek

Boekarest - Romeense veeboeren blazen in protest op hun trompetten voor het gebouw van het ministerie van Landbouw. Boeren uit het hele land verzamelden zich in Boekarest om de hen beloofde subsidies te eisen. Bijna de helft van de 22 miljoen Roemenen woont op het platteland en landbouw zorgt daar voor 70 procent van het inkomen.

Foto ANP

Valbonne - Michel Levesque, kastanjeteler uit het Franse Valbonne, werkt aan de oogst. Hij is één van de twee laatste kastanjetelers die een traditionele droogkamer (clede) gebruiken.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.