Home

Achtergrond 228 x bekeken

Betere balans bij afzet witte champignons

Op de vrije markt voor witte champignons is bij de fijne en reuzensortering een prijsstijging te zien. Frankrijk wilde sneller de partijen ontvangen door een feestdag op vrijdag.

De concentratie aan het begin van de week bracht de prijzen op de vrije markt tijdelijk hoger. Gemiddeld voor contract- en daghandel gaat de prijs met 5 cent omhoog. Bij middels bleef de prijs gelijk.

Bij kastanjechampignons werd de prijs naar beneden bijgesteld. Een handelaar schat de daling in op 5 cent per kilo. Met een prijs van € 1,30 is de opbrengst net iets hoger dan de witten, wat de verstoring op de markt voor kastanjes goed aangeeft.
Oesterzwammen noteerden deze week 10 cent lager.

Prognose: gelijke prijs voor witten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.