Home

Achtergrond 211 x bekeken

Kalfsvleesmarkt zoekt weg terug naar omhoog

De markt voor blank kalfsvlees begint voorzichtige tekenen van herstel te vertonen, al komt dit nog niet tot uiting in de noteringen.

De export van het vlees verloopt beter dan in de voorbije weken, terwijl de prijzen gevoelsmatig wel naar de bovenkant van de notering kruipen. Het verbeterde sentiment op de markt komt ook tot uiting in het iets grotere aantal slachtingen.

Om werkelijk hogere prijzen te kunnen noteren, moet de markt volgens contractgever Denkavit nog iets verder aantrekken. Het wachten daarop hoeft waarschijnlijk niet lang meer te zijn. In Frankrijk is het aanbod krap, in Italië wordt het vlees ook goed afgenomen. De Duitse markt is nog stabiel.

Prognose: iets hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.