Home

Achtergrond 158 x bekeken

Energiemarkten na opleving weer in mineur

Op de termijnmarkt zijn energieprijzen na een korte opleving dalende.

Veel telers nemen voor een deel van hun inkoop nog altijd een afwachtende houding aan. De prijs voor een kuub gas voor levering in 2012 is 0,2 cent gedaald ten opzichte van vorige week, tot 25,37 cent. De prijs voor levering een jaar later ligt juist een fractie hoger dan een week geleden, op 26,3 cent, maar de verwachting is dat de prijs nog inlevert.

De prijs voor elektra is daarentegen gelijk gebleven met een hele kleine verbetering van de marge (sparkspread) voor WKK-bezitters tot gevolg. Op de soms voor de gasmarkt maatgevende oliemarkt is de stemming neutraal. De prijs voor een vat Noordzeeolie beweegt rond de 110 dollar.

Prognose: lichte prijsdaling.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.