Home

Achtergrond 191 x bekeken

Druk iets van de ketel door meer vraag

Inkopers van uien waren de laatste weken niet bepaald hyperactief. Bij groeiend aanbod, vooral af land, was er dan ook steeds prijsdruk.

Het islamitische Offerfeest (start 7 november) is altijd goed voor extra vraag naar uien voor in het bijzonder Noord-West Afrika en het Verre Oosten. Dat heeft iets druk van de ketel gehaald, van echte opleving is geen sprake.

De eerste leveringen droog uit de schuur komen op gang. Goes noteerde € 3,00 tot € 4,00 voor beide sorteringen. Middenmeer gaf als stemming ’flauw’ en noteerde twee kwartjes lager. Emmeloord noteert € 2,50 tot € 3,00 voor 60 % grof. De export moet flink aantrekken wil de baalprijs (zo’n € 7,00) kunnen stijgen. Voorlopig zit dat er niet in.

Prognose: stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.