Home

Achtergrond 622 x bekeken

Afzetcrisis kastanjes noopt tot marktmaatregelen

De vrije markt voor kastanjechampignons staat ernstig onder druk. Prijzen van 80 cent per kilo zijn geen uitzondering.

Gemiddeld over dag- en contracthandel geeft een handelaar prijzen af van € 1,25 per kilo. In vergelijking met een week geleden is dat 15 cent minder. De betreffende handelaar zegt bij eigen teelt de productie te hebben verlaagd. Dat lijkt in nabije weken een herstel op te leveren.

Voor witte champignons geeft een handelaar aan meer stabiliteit te verwachten. De overschotten zijn weg. Prijzen van middels stegen 5 cent per kilo. Acties moeten de markt vlot trekken, maar de markt lijkt actiemoe.

Oesterzwammen brengen iets meer op met € 2,90 per kilo.

Prognose: witte gelijk in prijs.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.