Home

Achtergrond 226 x bekeken 6 reacties

Week 3: eiermarkt nog steeds onder invloed van dioxine affaire

De markt van eieren blijft in hoge mate in het teken van de dioxineaffaire staan. Positief is, dat de vraag vanuit de Nederlandse retail nog redelijk op peil blijft, dit ondanks de jaarlijkse dip van de consumptie na de feestdagen.

Vanuit Duitsland valt de interesse echter bar tegen. Er zijn soms zelfs geluiden dat Duitse distributiecentra geplaatste orders voor wat betreft het volume regelmatig wijzigen en minder eieren vragen dan in een eerder stadium was overeengekomen. Onze oosterburen zijn echter nog wel geïnteresseerd in biologische eieren, want de vraag naar deze soort is redelijk groot van omvang.

Klaarblijkelijk heeft de Duitse consument wel vertrouwen in biologische eieren en dat wordt vooral gevoed, door de zogenaamde Duitse ingewijden, die in de media met de regelmaat van de klok melden, dat er met deze eieren niets aan de hand is, hiermee implicerend, dat andere eieren niet zouden deugen. Het is op dit moment nog niet echt gelukt de Duitse consument van het tegendeel te overtuigen.

Over de prijzen valt niet veel te melden. Deze zullen ongetwijfeld weer verder dalen, maar de berichtgeving daarover is sterk wisselend en kan elk moment weer achterhaald zijn.

De industrie koopt wel, maar in een markt met een dalende prijstendens zal men dat zolang als voor de eigen afzet mogelijk is, uitstellen. Overigens wordt er vanuit de pakstations niet verwacht dat de prijs op industrieel niveau nog verder zal dalen, want de bodem is hier zo langzaamaan wel bereikt.

Er zou volgens een aantal pakstations wel wat meer vraag vanuit derde landen zijn en dat is ook niet zo vreemd, omdat de prijs van Nederlandse eieren het wereldmarkt niveau zo langzaam aan wel bereikt zal hebben.

Al met al, een markt die nog steeds sterk onder invloed staat van de Duitse dioxine affaire.

(Bron: PVE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tonny Zents

  De omgekeerde wereld, het enige verschil tussen biologische eieren en gangbare eieren is de prijs en de hoge dioxine gehalten in bio-eieren.
  Dit is voor buitenkippen een onoplosbaar probleem. Het is wachten op een wakkere journalist die zelf de onderzoeken en feiten er op na slaat inplaats van meelopen met de waan van de dag.

 • no-profile-image

  Rinus van Himmelsfarm

  Leuk dat die Duitse ingewijden met de regelmaat van de klok de media opzoeken. Misschien heb ik het gemist, maar ik heb de NOP.- NVP.- of de Productschappen nog niet 1 keer in de media gehoord of gezien. Wordt het niet eens tijd dat die mensen van hun lekkere stoel komen en ook de media opzoeken.
  Woensdag was op het NOS journaal zelfs de politiek die de spruitjes uit Moerdijk weer aanprees.
  En onze goede eieren dan??

 • no-profile-image

  tinus

  Jammer dat de grote eierhandelaren in nederland het weer niet eens zijn om een goed campagne in de duitse media te starten voor het NL-ei. Als ze het nu niet doen hoeft het nooit meer. Ook eierhandelaren die in nederland veel afzet hebben toch baat bij goede export naar duitsland omdat daardoor de druk afneemt. EIERHANDELAREN, GA AUB SAMEN CAMPAGNE VOEREN VOOR NL-EI!!

 • no-profile-image

  JvD

  Idd alsjeblieft eierhandelaren ga samen om tafel voor goede campagne die continue duurt en laat via internet zien aan de nederlandse pluimveehouders waar je mee bezig bent. Dan kun je ook steun krijgen vd ned pluimveehouders in de vorm van bijdrage.NU of NOOIT!!!!!

 • no-profile-image

  eitje

  Dat hebben onze handelaren niet nodig enkeln staan toch al in Quote 500 met onze centen. PLUIMVEEHOUDERS WORD TOCH EENS WAKKER EN LEVER NIET ELKE WEEK AAN DIE DIKKOPPEN!!!!!

 • no-profile-image

  A

  Eitje, wat ben je toch stoer.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.