Home

Achtergrond 1153 x bekeken

Stickeractie voor verkeersveiligheid

Naar een idee van wegenbouwer VolkerWessels, start Cumela Nederland met de 'Zie je mij, zie ik jou'-stickeractie die de verkeersveiligheid moet verbeteren.

Jaarlijks vallen er slachtoffers in het verkeer en op (land)bouwlocaties waarbij trekkers, mobiele werktuigen en oogstmachines betrokken zijn. Vaak omdat weggebruikers en bestuurders van de machines elkaar simpelweg niet goed hebben gezien. Brancheorganisatie Cumela Nederland vraagt bij leden en hun medewerkers aandacht voor deze problematiek en ondersteunt dat met de opvallende sticker 'Zie je mij, zie ik jou' die op de machine geplakt wordt. Die moet weggebruikers eraan herinneren dat ze zich 'zichtbaar' moeten opstellen.

Machinisten en chauffeurs hebben vanuit hun cabine vaak een beperkt zicht rondom. Bij het passeren is het daarom altijd verstandig om oogcontact te zoeken met de betreffende chauffeur. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je gezien wordt. De sticker helpt om voorbijgangers hiervan bewust te maken.

De stickers zijn niet los te bestellen; leden van Cumela ontvangen binnenkort een pakket van tien stickers: vijf grote en vijf kleine. Als andere partijen zich bij het initiatief aan willen sluiten, dan kunnen zij zich melden bij Cumela.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.