Home

Achtergrond 192 x bekeken

Ruimer aanbod veroorzaakt lichte prijsdruk Conference

Prijzen stonden afgelopen week licht onder druk door een ruim aanbod Conference op met name de Belgische veilingen.

In Nederland was dat maandag ook zichtbaar bij Fruitmasters waar middenprijzen een paar centjes lager uitvielen.

Middenprijs voor de maat 55 millimeter lag op 55 cent; de 65’ers brachten 66 cent op. Telersvereniging Conference wijst op de knellende transportcapaciteit om een verklaring te geven voor de matige afzetvolumes.

Volgens een handelaar moet de sector oppassen niet te lang met peren te blijven zitten. De verhalen over krapte moeten worden bijgesteld, omdat te weinig wordt afgezet, stelt hij. De voorraad is groot genoeg.

Prognose: stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.