Home

Achtergrond 266 x bekeken

Roemeense vogels 'drinken' zich dood

Boekarest - Bewoners van de Roemeense stad Constanta hebben tientallen dode spreeuwen gevonden. De vogels bleken te zijn bezweken aan alcoholvergiftiging. Zij hadden druivenresten gegeten die waren overgebleven bij de productie van wijn.

Dat meldden de lokale autoriteiten. De dode vogels werden zaterdag gevonden aan de rand van de stad. De vrees bestond dat zij zouden zijn overleden aan vogelgriep. De echte doodsoorzaak kwam vast te staan na analyse van de maaginhoud van de spreeuwen.

De afgelopen week doken her en der berichten op over massale sterfte van vissen en vogels, onder meer in de Verenigde Staten, Zweden en Italië. Volgens sommige doemdenkers is dat een teken dat het einde der tijden nabij is. Deskundigen houden het op stom toeval.

Of registreer je om te kunnen reageren.