Home

Achtergrond 193 x bekeken

Oude rosévleeskalveren 10 cent per kilo goedkoper

De afzet van oude rosévleeskalveren loopt volgende week moeilijker dan deze week. Kalverslachterijen bieden 10 cent per kilo minder voor de dieren.

De prijs komt daarmee op € 3,15 tot € 3,20 per kilo geslacht gewicht. De prijsdaling is een gevolg van een groot aanbod van de dieren en het wegvallen van Turkije als afnemer van vlees van oude rosévleeskalveren. Daardoor bieden andere landen ook minder geld voor dat vlees.

Jonge rosévleeskalveren gaan redelijk van de hand, omdat de afzet van blank kalfsvlees ook goed loopt. De prijs van de dieren blijft gelijk op € 3,60 tot € 3,65 per kilo. De prijzen van blanke vleeskalveren publiceert agd.media voortaan op maandag.

Prognose: prijzen gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.