Home

Achtergrond 306 x bekeken

Ooien goedkoper verkocht

De handel in ooien is vandaag minder goed verlopen op de veemarkt in Leeuwarden dan vorige week. De vraag is duidelijk minder. De ooiennotering is dan ook met 3 euro verlaagd naar maximaal € 89,50. De rammen noteren gelijk.

Wat niet hielp op de markt in Leeuwarden was de hoge aanvoer van 1.270 schapen. De export naar Frankrijk lijkt wat minder te lopen en ook de vraag naar lamsvlees in Duitsland lijkt afgenomen. Mogelijk heeft dit te maken met het dioxineschandaal dat de Duitse consument op scherp heeft gezet.

Veehandelaar John Onderwater zou inmiddels zijn gestart met het importeren van schapen uit Engeland. Hij kocht daarvoor een eigen boot. Momenteel zou dit volgens handelaren niet veel invloed op de prijzen hebben. De ooien in Engeland zijn op het moment goed aan de prijs waardoor de Nederlandse handelaren de concurrentiestrijd op het moment wel aankunnen.

Prognose: stabiel tot lager.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.