Home

Achtergrond 359 x bekeken

Krap aanbod houdt schapenprijzen in de benen

De handel in slachtrammen op de veemarkt in Leeuwarden is goed verlopen. Een krap aanbod zorgde ervoor dat de noteringen met 3 euro werden verhoogd. Een ram tussen de 22 en 25 kilo noteert in het noorden maximaal 109 euro.

Het krappe aanbod is een gevolg van de strenge winter. Sneeuw bedekt de weides waar de dieren normaal gesproken slachtrijp worden. Schapenhouders moeten kiezen of ze hun dieren bijvoeren, of de dieren nog even te laten lopen tot er weer vers gras beschikbaar komt.

De afzet van ooien loopt wat stug. De export van ooien naar Frankrijk is richting de feestdagen goed verlopen, maar bevindt zich nu even in rustiger vaarwater. Waarschijnlijk is hier en daar wat voorraad blijven hangen. Ook vanuit Engeland komen er ooien naar Frankrijk, maar niet voor dusdanig lage prijzen dat Nederlandse exporteurs daar grote hinder van ondervinden.

Prognose: prijzen stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.