Home

Achtergrond 175 x bekeken

Handel verwacht stijgende vraag naar vochtige voeders

De voerleveranciers gaan er van uit dat de vraag naar vochtige krachtvoeders komende maanden verder gaat aantrekken.

De ruwvoervoorraad van een deel van de melkveehouders houdt te wensen over. Ook maken de nog steeds stijgende grondstofprijzen vochtige krachtvoeders tot een steeds gunstiger alternatief. De verwachting is dan ook dat de prijzen van vochtige krachtvoeders zeker komende weken nog niet gaan dalen.

Vraag en aanbod naar bierbostel zijn in balans. De noteringen voor bierbostel bleven afgelopen week onveranderd. Het aanbod tarwegistconcentraat (tgc) is beperkt. De fabrieken draaien beperkt of liggen zelfs stil. Vooral in de intensieve veehouderij wordt tgc goed afgezet. Van een prijsstijging is nu echter nog geen sprake.

De perspulpcampagne loopt langzaam ten einde. Volgende week wordt de laatste pulp uitgeleverd. Ook het einde van de aardappelvezelcampagne komt langzaam in zicht. De campagne stopt half februari. Er is nog steeds een grote vraag naar vezels en ook vraag naar aardappelsnippers neemt toe.
Langzaam neemt ook de vraag naar maiskuil toe. Prijzen liggen tussen de 53 en 55 euro per ton. Ook de afzet van stro en hooi loopt goed door.

Prognose: stabiel/hoger

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.