Home

Achtergrond 625 x bekeken

Burenhulp bij plaatsen van mestbassin

Haulerwijk – Buren, collega’s en bekenden helpen veehouder Wilbert van Vilsteren uit het Friese Haulerwijk bij het plaatsen van een nieuwe mestzak.

Plaatsen mestbassin

Haulerwijk – Buren, collega’s en bekenden helpen veehouder Wilbert van Vilsteren uit het Friese Haulerwijk bij het plaatsen van een nieuwe mestzak. De mestopslag komt in plaats van de bestaande silo en biedt genoeg ruimte om de mest lang genoeg te kunnen opslaan.

Het bassin kan ongeveer 2000 kuub mest bevatten. Op de bodem – een meter onder het maaiveld – meet het bassin 25 bij 25 meter. Het bassin is vanaf het talud 2,8 meter diep.

Veehouder Van Vilsteren houdt zo’n 125 melkkoeien. De oude mestsilo heeft plaats moeten maken voor veertig extra boxen in de ligboxenstal. Van Vilsteren is voorlopig niet van plan zijn veestapel uit te breiden. ”Laten we eerst maar eens wachten tot het quotum er vanaf gaat”, zegt hij.
Foto Alex de Haan

Klazienaveen - Medewerkers van teeltbedrijf A.C. Hartman hangen plastic op in een kas in het Drentse Klazienaveen. Het plastic scherm moet voor extra energiebesparing zorgen. Het huidige donkere warme winterweer komt de jonge komkommerplanten nog niet ten goede. De teelt heeft meer behoefte aan droog open koud weer met meer zonlicht. De planten staan sinds vorige week in de kassen die Hartman vorig jaar overnam in Klazienaveen. Foto Alex de Haan

Seoul – Met behulp van een blaaspijp vaccineert een Zuid-Koreaanse veterinair berggeiten tegen Mond- en Klauwzeer. De totale veestapel van het land wordt gevaccineerd om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Het aantal bedrijven dat besmet is, is opgelopen tot 119. De uitbraak, de grootste in de geschiedenis van het land, heeft tot nu toe een schade veroorzaakt van meer dan een miljard euro. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.