Home

Achtergrond 176 x bekeken

Beleving onder peentelers verschilt sterk

Van goede peen wil een teler nu niet af. Er wordt wel veel slechte peen aangeboden. Het gevolg is dat het rustig is in de peensector.

In gespoelde partijen nemen de kilo’s snel af. Voor sommige telers is dit seizoen een ramp. Anderen wachten rustig een prijsstijging af die later in het seizoen wordt verwacht. Grote verschillen in marktbeleving dus.

Intussen is de stemming in de peenhandel prima en klimt de prijs rustig door terwijl weinig echte handel plaatsvindt. Echt spektakel wordt er in de komende twee weken echter niet verwacht. Door gedane zaken zitten spelers in de markt een beetje vast. Gezien de situatie wordt op den duur wel een prijsstijging voorzien.

Prognose: prijs is licht stijgend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.