Home

Achtergrond 439 x bekeken

Aardappelprijs heeft stevig fundament

De aardappelmarkt is vast, maar de prijzen stijgen maar beperkt of houden hun hoge niveau vast.

De noteringen van telersvereniging VTA bleven ongewijzigd, 26 tot 30 euro voor zowel fritesgeschikt als exportaardappelen.

De trend in de markt is nog steeds een stevig prijsniveau bij goede vraag, maar de gedane transacties geven een beeld van de handel in tal van variëteiten. In Bintje is veel gehandeld voor een prijs van 25 euro, ook speelt de invloed van veel voor die prijs meegeleverde partijen aardappelen buiten de contractueel overeengekomen volumes.

Op de termijnmarkt is de handel enigszins aan het dobberen geweest, wel op een prijsniveau tot 32 euro voor aprillevering. Juni noteert zo’n 33 euro. De Eurex-index steeg met 50 cent naar € 26,30 per 100 kilo.

Een verdere stijging van de prijzen hangt af van de ontwikkeling in de export. Deze stabiliseert qua prijs.

Prognose: stabiele, vaste markt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.