Home

Achtergrond 372 x bekeken 2 reacties

Zorgen Europarlement over dier en plant

Het Europees Parlement maakt zich grote zorgen over het uitsterven van planten- en diersoorten.

Het stoppen van het verlies van biodiversiteit moet een topprioriteit worden van de EU. Het Europarlement heeft zich dinsdag in ruime meerderheid opgesteld achter een rapport van Esther de Lange (CDA) van deze strekking.

De Lange spreekt van een sterk signaal aan de Europese Commissie en de lidstaten dat het beleid dat tot dusver werd gevoerd, onvoldoende was. Ze wijst ook op de economische belangen van het behoud van planten- en diersoorten. Verlies aan biodiversiteit leidt tot meer CO2-uitstoot en minder grondstoffen. Ook Gerben Jan Gerbrandy van D66 onderstreept dat aan het verlies van planten- en diersoorten een prijskaartje hangt. "Als Nederland de duinen niet meer kan gebruiken voor waterzuivering, kost dat miljarden extra.''

De afgelopen veertig jaar is de biodiversiteit met een derde afgenomen. Bijna de helft van alle zoogdieren en vogels wordt met uitsterven bedreigd. Europarlementariër Bas Eickhout van GroenLinks noemt de situatie alarmerend. Hij denkt dat de EU-leiders zich niet genoeg bewust zijn van de urgentie van het probleem. Hij wil dat de EU op de komende conferentie van de Verenigde Naties over biodiversiteit leiderschap toont.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gerrie

    De meeste eu-leiders weten niet het verschil tussen koolzuurgas en zuurkool. Ja dat is ook een soort declaratieformulier.

  • no-profile-image

    Jeroen

    Er wordt zoveel roofbouw gepleegd op de ecosystemen, dat deze zorgen terecht zijn. Het waarborgen van biodiversiteit voor toekomstige generaties is zeer belangrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.