Home

Achtergrond 210 x bekeken

Zonne-energie donkere wolk boven Delta

Delta meldt een flinke toename van het bedrijfsresultaat in de eerste helft van dit jaar, maar het Zeeuwse energiebedrijf meldt ook dat verliezen bij dochteronderneming Solland Solar hardnekkiger zijn dan verwacht.

Dat kan leiden tot afwaarderingen in investeringen in zonne-energie die eind dit jaar hoger uitvallen dan het bedrijfsresultaat over 2010.
Delta zag de omzet in de eerste helft van dit jaar met 10 procent stijgen naar 1,1 miljard, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De hogere omzet leidde samen met verlaging van de kosten tot een stijging van het bedrijfsresultaat met 29 procent naar 38,7 miljoen euro.

Eventuele afwaarderingen hebben naar verwachting geen invloed op het uitkeren van dividend aan de aandeelhouders, dus aan provincie en gemeenten. De winstreserve is groot genoeg om het dividendbeleid te handhaven, aldus Delta.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.