Home

Achtergrond 152 x bekeken

Zimbabwaans wildreservaat leeggestroopt

Een wildreservaat in het zuiden van Zimbabwe is leeggestroopt door illegale bezetters.

De onrechtmatige bewoners hebben de afgelopen twee maanden minstens driehonderd zebra’s afgemaakt voor hun vel. Ook bijna 560 elandantilopen moesten eraan geloven, meldde het Zuid-Afrikaanse persbureau Sapa gisteren.

De groep mensen heeft 7 kilometer wildafrastering gesloopt en het ijzerdraad gebruikt voor strikken en vallen. Het aantal zebra's in het voormalige privéreservaat is gedaald naar 160 stuks. Ook gnoes zijn afgemaakt, aldus een Zimbabwaanse natuurbeschermingsorganisatie.

De bezetters noemen zich de Zhove Natuurbehoudcoöperatie, maar die staat nergens officieel geregistreerd. De leden zouden voornamelijk aanhangers zijn van de partij van president Robert Mugabe. De eigenaar van het reservaat heeft een rechtszaak aangespannen en gewonnen, maar de bezetters hebben het ontruimingsbevel naast zich neergelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.