Home

Achtergrond 223 x bekeken

Zeven olifanten dood na treinbotsing India

Een goederentrein heeft zeven olifanten doodgereden in de deelstaat West-Bengalen in Oost-India, meldden medewerkers van het Indiase milieubeheer donderdag.

De olifanten stapten het spoor op om twee jonge olifantjes te redden, die vast kwamen te zitten toen de groep het spoor passeerde. Toen een goederentrein met 70 kilometer per uur kwam aanstormen, gingen de volwassen olifanten ter bescherming voor de twee kalven staan. Het mocht niet baten. Zeven olifanten vonden de dood, onder hen waren de twee jonge kalven.

Volgens een medewerker van milieubeheer reed de trein 30 kilometer te hard. Het Indiase milieubeheer heeft een klacht ingediend bij de politie. Het Indiase landschap herbergt ongeveer 25.000 olifanten, maar hun aantal neemt snel af door stroperij en het krimpen van hun leefgebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.