Home

Achtergrond 264 x bekeken

Zeven arrestaties na vondst melk met melamine

De politie in de Noord-Chinese provincie Shanxi heeft zeven personen aangehouden die melk met melamine zouden hebben vermengd.

Twee jaar geleden kostte melk die met dezelfde chemische stof was verontreinigd, aan zeker zes baby's het leven. Onder de arrestanten is Wang Zhigang, een van de directieleden van de melkfabriek Jinfulai. Dat hebben staatsmedia gemeld.

In de 26 ton met melamine verontreinigde melk was melk gebruikt waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum was overschreden. Melamine wordt gebruikt voor de productie van plastic. Het wordt aan melk toegevoegd om de indruk te wekken dat het zuivelproduct een hoger eiwitpercentage heeft. Bovendien kan zo worden verhuld dat de melk met water is aangelengd.

De onthullingen over met melamine vermengde melk troffen twee jaar geleden de gehele zuivelindustrie. Niet alleen stierven zes baby's, maar ook kregen honderdduizenden mensen last van nierstenen. Twee mensen zijn wegens hun betrokkenheid bij het schandaal geëxecuteerd.

In maart dit jaar werd de voormalige plaatsvervangende directeur van een inmiddels gesloten melkfabriek in Shanghai veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 43.000 euro, omdat het bedrijf melk met melamine in de handel had gebracht. Twee andere topmensen van het bedrijf gingen voor respectievelijk 4,5 en drie jaar de gevangenis in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.