Home

Achtergrond 338 x bekeken

Week 37: afzet kuikenvlees redelijk

De afzet van kuikenvlees loopt qua volume weliswaar redelijk door, maar dit gaat wel gepaard met lagere prijzen. Vooral de prijs van kuikenpoten moet een stap terug doen. Ook de prijs van bouten staat onder druk maar weet zich beter te handhaven dan die van kuikenpoten.

De vraag naar kuikenbouten vanuit Oost Europese landen lijkt zich wel wat te verbeteren, maar het lukt vooralsnog niet hiervoor hogere prijzen te vragen. Het tekort aan liquide middelen in deze landen staat een werkelijke verbetering in de weg.

De situatie voor filet oogt wat beter doordat de voorraden grotendeels weggewerkt zijn. Ook de afzet van slachtbijproducten loopt vlot door. De vraag is natuurlijk hoe lang dit stand houdt gezien het ruimer wordende aanbod.

Het aanbod is ruim vanwege het feit dat de kuikens nu sneller groeien dan in de zomerperiode. Op zich is de consumptie van kuikenvlees niet slecht, maar de markt heeft duidelijk moeite om het tempo van de aanbodsverruiming bij te houden.

De notering voor niet-contractgebonden vleeskuikens is voor volgende week fors lager vastgesteld. Lichte vleeskuikens noteren 6 cent lager op 88 tot 90 cent per kilo. De notering voor zware vrije vleeskuikens daalt met 8 cent naar 86 tot 88 cent per kilo.

De basiscontractprijs voor volgende week noteert onveranderd op € 0,745/kg. De ontwikkeling van deze prijs wijkt dus duidelijk af van de vrije noteringen. Niettemin staat ook de contractprijs onder druk door de ontwikkelingen in de vraag- en aanbodsituatie.

(Bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.