Home

Achtergrond 168 x bekeken

Website digitaal lesmateriaal volledig online

Wikiwijs, een website waar docenten digitaal lesmateriaal kunnen downloaden, is woensdag volledig in gebruik genomen.

De site is ontwikkeld door de Open Universiteit en Kennisnet in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Eind vorig jaar opende toenmalig minister van Onderwijs Ronald Plasterk een proefversie van Wikiwijs. Die is sindsdien meer dan 100.000 keer bezocht. Aan de hand van reacties van bezoekers is het aanbod verbeterd en uitgebreid. Inmiddels staan er ruim een miljoen documenten op de site, variërend van proefexamens tot complete lesmethodes.

Wikiwijs is bedoeld voor alle vormen van onderwijs, van de basisschool tot en met de universiteit. ,,Het is wereldwijd uniek dat het hele onderwijsveld bestreken wordt'', aldus programmamanager Ronald Huizer. ,,Daarom is er internationaal veel belangstelling voor dit Nederlandse initiatief.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.