Home

Achtergrond 142 x bekeken

Wal-Mart kijkt naar overname in Zuid-Afrika

De Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart voert gesprekken over een overname van de Zuid-Afrikaanse branchegenoot Massmart.

Daarmee zou ruim 4 miljard dollar (3 miljard euro) zijn gemoeid. Dat lieten de partijen vandaag weten. Wal-Mart overweegt een bod te doen van 148 rand (15,70 euro) per aandeel in contanten op de op twee na grootste beursgenoteerde detailhandelaar van Zuid-Afrika. Massmart had vorig jaar een omzet van 6,1 miljard dollar.

Door de overname zou Wal-Mart een flinke slag kunnen slaan op de sterk groeiende Afrikaanse markt met naar schatting 1 miljard consumenten. Massmart is met 288 winkels aanwezig in veertien Afrikaanse landen. Wal-Mart, 's werelds grootste detailhandelaar, is wereldwijd actief, maar heeft nog geen aanwezigheid in Afrika.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.