Home

Achtergrond 646 x bekeken 8 reacties

Wakker Dier start campagne met boeren

Stichting Wakker Dier is vandaag gestart met een radioreclamecampagne samen met twee varkensboeren.

De campagne is het resultaat van de oproep van Wakker dier half augustus aan boeren om gezamenlijk op te trekken tegen de kiloknallende supermarkten. De oproep van Wakker Dier heeft tot resultaat gehad dat 26 intensieve en biologische varkenshouders een radiospot hebben opgestuurd.

Wakker Dier zendt nu twee spotjes uit die met varkenshouders zijn gemaakt. Het zijn Jan Overesch uit Raalte en Berdy Sloetjes uit Winterswijk. De spots worden 200 keer uitgezonden.

Wakker Dier wil met de acties tegen de kiloknallers bereiken dat het marktaandeel van biologisch vlees, dat nu slechts enkele procenten bedraagt, gaat stijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zeugenhouder

  Is dat dezelfde Overesch die zoveel huur geeft voor graanland ? www.overesch.nl
  Vraagt elke week in de Stentor land voor graanteelt.

 • no-profile-image

  oplettende

  Je moet toch wel een gaatje in je kop hebben om als boer met wakker dier in zee te gaan.

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Op zich lijkt het een mooi verhaal, Wakker dier op de bres voor de intersieve varkenshouderij. Maar wat als het verhaal niet gehaald wordt , de Retail maakt al jaren de dienst uit en de grootgrutters weten de trekkers (Kiloknallers )voor de supermarkt wel te halen. Vlees , Brood en Melk daar draait het om, de klant moet eerst binnen zijn.
  het is de consument niet kwalijk te nemen dat zij ingaan op de akties in de winkels. Het is ook nog een keer zo , als de kilo's niet verkocht worden heb je weer overschot en daalt de prijs weer bij de producent. Dus per definitie schiet je er niets mee op. Wij moeten het hebben van de export , want er is overschot in het binnenland. Kennelijk hebben de verkopers bij de slachterijen het niet meer in de vingers om een goede prijs af te dingen bij de afnemers.
  Ik ben bang als Wakker Dier geen resultaat behaald en intensieve varkenshouderij daar de schuld van krijgt. Maar je kunt je tegenstander beter voor je hebben , als achter je , want daar heb je geen zicht meer op.
  Eng idee, Wakker Dier neemt het op voor de Varkenshouderij, daar zit een luchtje aan, let maar eens op.

 • no-profile-image

  Groot vleesliefhebber

  Wakker Dier kreeg 26 reacties van intensieve en biologische varkenshouders, maar zoekt er wel 2 biologische uit. Ze had net zo goed die handvol biologische varkenshouders in NL rechtstreeks kunnen benaderen. Ik hoef dat parasietenvlees in ieder geval niet op mijn bord..

 • no-profile-image

  lizette

  prima actie van wakker dier en boeren die hun nek durven uit te steken nu het water aan hun lippen staat. Dat zouden er meer moeten doen. Ik heb de radiospot al gehoord en komt erg positief over.

 • no-profile-image

  boer

  Wakker dier gaat reclame maken voor vlees .Hoera.Hoe denken de vegetariers in die stichting daar over?

 • no-profile-image

  gekke henkie

  hoe naief kun je zijn? door in zee te gaan met deze criminele organisatie graaf je je eigen graf.

 • no-profile-image

  john

  misschien dat wakker dier in ziet dat er met polariseren niets te bereiken valt. Er zijn al 30 jaar protesten tegen de varkenshouderij en het heeft alleen maar averechts gewerkt. Wakker dier wil minder vlees met hoge kwaliteit door dierwelzijn en milieu hoog in het vaandel te nemen en een deel van de boeren wil een eerlijke boterham zonder mega te worden. Door samen de handen ineen te slaan is er voor een deel van de boeren meer toegevoegde waarde aan het product te creëeren. Zonder mega toch een goede boterham. De groep die wil blijven produceren voor de wereldmarkt zullen mega moeten worden omdat de concurrentie op de wereldmarkt te overleven.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.