Home

Achtergrond 291 x bekeken 1 reactie

Vrom wil sanering verspreid glas versnellen

Het ministerie van Vrom wil volgend jaar de sanering van 200 hectare verspreid glas in landschappelijk waardevolle gebieden afronden.

Dit meldt minister Tineke Huizinga in de Vrom-begroting voor 2011.

Daarmee lijkt het ministerie de vorig jaar aangekondigde sanering te willen versnellen. Toenmalig minister van Vrom Jacqueline Cramer kondigde in 2009 aan een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de sanering van 200 hectare verspreid glas gedurende een periode van drie jaar. De sanering vindt plaats in samenwerking met provincies en gemeenten.

Minister Huizinga wil volgend jaar ook de sanering voorbereiden van nog eens 600 hectare verspreid liggend glas. Daarmee blijft nog zo’n 1700 hectare verspreid glas over.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kees

    Het blijft natuurlijk een rare toestand dat een economische activiteit die zorgt voor leefbaarheid op het platteland de nek wordt omgedraaid met ongefundeerd saneringsbeleid. Besef dat kassen niet alleen staan voor glastuinbouwbedrijven maar meestal ondersteunend zijn aan bedrijfsactiviteiten in andere tuinbouwsectoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.