Home

Achtergrond 311 x bekeken 1 reactie

Vleestransporteur vervoert vlees te warm

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft gisteren een vleesvervoerder op de bon geslingerd omdat hij die vlees vervoerde onder een veel te hoge temperatuur.

De lading bestond uit 23 geslachte stieren van een slachthuis in Gelderland. Dat liet de nVWA vandaag weten.

De man werd aangehouden tijdens een wegcontrole op de A1. Het vlees was op weg naar een vleesverwerker in Overijssel. Tegen de transporteur en tegen het slachthuis waar de geslachte dieren vandaan kwamen, wordt proces-verbaal opgemaakt. Ze waren niet teruggekoeld zoals de wet vereist. De temperatuur lag boven de 30° C, waar een temperatuur van minder dan 7° C wettelijk vereist is.

De voedselveiligheid van vlees is kwetsbaar, omdat het bacteriën kan bevatten. Gekoeld bewaren en hygiënisch verwerken is daarom belangrijk, aldus de nVWA.

De nVWA bestaat uit de Algemene Inspectiedienst (AID), Plantenziektenkundige Dienst (PD) en Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). In 2012 vormen deze inspectiediensten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) één nieuwe organisatie. Als voorbereiding op de fusie hebben de PD, de AID en de VWA hun organisaties bijeengebracht tot een tijdelijke werkorganisatie van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit. In juridische zin blijven de PD, AID en VWA bestaan tot de fusie is voltooid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet

    En terecht!

Of registreer je om te kunnen reageren.