Home

Achtergrond 341 x bekeken

Vlas en hennep willen geld uit bedrijfstoeslagen

De vlas- en hennepsectoren willen dat een deel van de bedrijfstoeslagen wordt besteed aan het stimuleren van de teelt van deze gewassen. Zij willen dit als overgang naar het landbouwbeleid dat na 2013 gaat gelden.

Dat blijkt uit de bestuursstukken van het Productschap Akkerbouw. De vlas- en hennepverwerkers willen dat de overheid artikel 68 van de EU-verordening voor de bedrijfstoeslagen toepast, zodat een deel van de toeslagen anders kan worden besteed. Frankrijk doet dat al om de teelt van eiwitgewassen te stimuleren. De groenvoerdrogerijen vragen geld uit de bedrijfstoeslagen om de luzerneteelt te stimuleren.

LTO-bestuurder Jaap Haanstra voelt hier niets voor. “Wij zijn tegen zo’n herverdeling van boerengeld.”

Of registreer je om te kunnen reageren.