Home

Achtergrond 233 x bekeken

Verburg: toeslagen voor gerichte doelen

De bedrijfstoeslagen moeten worden omgezet in gerichte toeslagen voor speciale doelen.

Die wens heeft minister Verburg (LNV) vanochtend benadrukt in een overleg met EU-collega’s. Daarmee neemt zij afscheid van de bestaande toeslagen gebaseerd op historische rechten.

De Europese ministers van landbouw spraken vanochtend in Terhulpen (België) informeel over de toekomst van het Europese landbouwbeleid. Ze waren daarvoor in drie werkgroepen verdeeld, onder voorzitterschap van de Vlaamse, Waalse en federale minister van landbouw. Na het leveren van haar inbreng vertrok Verburg spoorslags naar Nederland, om de plichtplegingen van Prinsjesdag bij te wonen.

De doelen waaraan de inkomenstoeslagen voor de periode na 2013 zouden moeten worden gekoppeld zijn versterking van de concurrentiekracht, duurzame productie, het boeren in lastige gebieden en voor het leveren van publieke goederen waarvoor geen markt bestaat, zoals versterking van het ecosysteem.

De minister heeft ook maatregelen bepleit die de marktpositie van boeren versterken.

Lees ook: Frans-Duits voor GLB voorstel valt goed

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.