Home

Achtergrond 217 x bekeken 2 reacties

Verantwoordelijkheid

Yttje Feddes, de rijksadviseur voor het landschap, vindt dat eisen gesteld moeten worden aan niet-grondgebonden landbouwbedrijven.

Om het landschap te verbeteren of te onderhouden. De voorzitter van LTO Nederland, Albert Jan Maat, wil een regeling dat boeren bij de bouw van nieuwe gebouwen gaan bijdragen aan de energievoorziening van Nederland. Twee oproepen op één dag met een pleidooi om extra eisen te stellen aan innoverende en investerende agrarische ondernemers, dat lijkt bijna geen toeval meer. Er zit vast geen regie achter de oproepen van de adviseur van de landbouwminister en de belangenbehartiger van de Nederlandse boeren en tuinders. Opmerkelijk is het echter wel in een tijd waarin vanuit het bedrijfsleven getreurd wordt om elke nieuwe regel.

Niettemin valt voor beide oproepen iets te zeggen. Boeren en tuinders maken deel uit van de samenleving en hebben net als ieder ander ook verantwoordelijkheden. Maat toont aan dat hij als voorman die verantwoordelijkheid neemt. Boeren en tuinders kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame wereld, onder meer door de levering van energie. En als dat ook nog kan in een mooi landschap, door boeren gecreëerd en onderhouden, is dat perfect.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De Grenswachter

    Maat eruit lto opheffen zijn we duurzaam bezig

  • no-profile-image

    intensieve veehouder met tot voor kort

    sinds een boer alleen maar economisch het hoofd boven water kon houden;door als perfectionist/vakman en econoom door het leven moet gaan en dus de opbrengstprijs niet bestond/bestaat uit een gedeelte plattelands onderhoud;mag men hem in tijden van geglobaliseerde en geliberaliseerde wereldmarkt niet aanspreken op onderhoud van het platteland.laat daar de fietsers en recreanten maar voor betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.