Home

Achtergrond 129 x bekeken

'Veiligheid in jeugdinrichtingen beter'

De veiligheid in de justitiële jeugdinrichtingen gaat erop vooruit.

Dat hebben vier rijksinspecties (Jeugdzorg, Gezondheidszorg, Onderwijs en Sanctietoepassing) vastgesteld. De instellingen zijn nu beter in staat hun werk te doen. Ze hebben voorwaarden voor een veilig leef-, behandel- en werkklimaat. "In geen enkele inrichting is nog sprake van een ernstig veiligheidsrisico'', aldus de onderzoekers.

In 2007 was er nog grote ontevredenheid, maar de aanbevelingen die toen zijn gedaan, werden goed opgepikt. De financiële randvoorwaarden zijn beter en de groepen kleiner. Er is ook geïnvesteerd in scholing en begeleiding van personeel.

De inspecties constateerden wel dat er op het punt van de psychiatrie soms onvoldoende menskracht en kennis is. "Veel van de opgesloten jongeren kampen met ernstige psychische stoornissen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.