Home

Achtergrond 178 x bekeken

Veel en lange files op Nederlandse snelwegen

Het was afgelopen maand flink druk op de Nederlandse snelwegen.

De lengte en duur van de files lag bijna 50 procent hoger dan in augustus vorig jaar, zo liet de ANWB woensdag weten.

De lange files kwamen vooral door het slechte zomerweer en de vele regen. Ook het toegenomen aantal mensen dat in Nederland op vakantie ging en het groot onderhoud van de wegen hebben bijgedragen aan de groei.

De werkzaamheden op de A12 tussen Woerden en Bodegraven zorgden tot half augustus iedere dag voor veel file en vertragingen. Tijdens het evenement Sail in Amsterdam was het ook flink druk op de wegen en incidenten zoals de tankwagen die op 2 augustus een lading lijm op de Randweg Eindhoven verloor, zorgden ook voor grote vertragingen.

De drukste dag van de maand was donderdag 26 augustus. Door onafgebroken regen was er enorme wateroverlast en daardoor waren de wegen vol. In de ochtendspits was er al 301 kilometer file en de avondspits was 245 kilometer lang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.