Home

Achtergrond 296 x bekeken 2 reacties

Van Agrarisch Dagblad naar agd

Vandaag is het Agrarisch Dagblad aan zijn 25e jaargang begonnen. Deze verjaardag zetten we in 2010 kracht bij door middel van speciale projecten. Daar maken we later meer over bekend.

Echt bijzonder aan dit jubileumjaar is dat het Agrarisch Dagblad van de traditionele krant van 1986 via de introductie van het tabloidformaat in 2003 doorontwikkelt naar het multimediale merk agd. Krant en internet komen daarin samen, maar ook mobiel en tv.

Dat klinkt abstract, en dat is het ten dele nog. Achter de schermen werkt de redactie met vele deskundigen hard aan grote veranderingen die dit najaar op stapel staan. Daarmee beantwoorden wij aan de vraag om meer, sneller en diepgaander te informeren via internet, zonder het gemak dat velen ondervinden van de krant te veronachtzamen.

Agrarisch Nederland loopt voorop in vernieuwing, en wij doen daar logischerwijs aan mee. Alle actualiteiten, essentieel voor agrarisch ondernemers, zijn straks exclusief voor abonnees. Allereerst geldt dat voor de abonnees op de krant, die met een vernieuwd karakter drie keer per week haar belangrijke rol blijft vervullen. Daarnaast introduceren we een puur online abonnement.

De website www.agd.nl gaat helemaal op de kop en krijgt vele nieuwe toepassingen. Internet wordt leidend in onze berichtgeving: alle artikelen verschijnen op www.agd.nl, of het nu gaat om nieuws, achtergronden, marktinformatie, analyses, interviews, et cetera. De berichten worden doorlopend geactualiseerd en aangevuld, waarbij wij ook gebruik maken van media als audio en video. Daar voegen we nog waardevolle informatie van derden aan toe, exclusief voor agd.

Lezers van het Agrarisch Dagblad krijgen daarmee meer waar voor hun geld, ook al is dat niet allemaal op papier terug te vinden. De combinatie van web en krant biedt zo veel kennis en diepgang, dat de meerwaarde snel duidelijk zal worden.

Wat opgaat voor de land- en tuinbouw, geldt ook hier: de praktijk zal het leren. De redactie probeert u voor te bereiden en de komende weken regelmatig inkijk te geven in deze spannende ontdekkingsreis naar een uniek medium. Wordt vervolgd!

Roel Leferink, hoofdredacteur

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Alex J. de Haan

  Met de geboorte van de krant nog scherp in het geheugen willen wij jullie van harte feliciteren met het bereiken van de 25-jarige leeftijd. In de hoop dat de komende 25 jaar in alle voorspoed op de jarige af mag komen.

  Fan herte lokwniske nammes Persbureau Noordoost in Heerenveen,

  Alex J. de Haan

 • no-profile-image

  koos v.d. spek

  De tijd gaat snel en de 25 jaar zijn eigenlijk bereikt voor dat je er erg in hebt. Gefeliciteerd op naar de volgende 25 jaar. De nieuwe opzet kan ons alleen maar verrassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.