Home

Achtergrond 127 x bekeken

VROM: ernstige zorgen over chemisch bedrijf

De VROM-Inspectie maakt zich ernstig zorgen over de milieu- en veiligheidsproblemen bij het chemisch bedrijf Thermphos in Zeeland.

De inspectie zegt ervan uit te gaan dat de provincie op korte termijn ingrijpt. Indien dat niet gebeurt zal de inspectie zelf ingrijpen. Het NOS-jornaal berichtte woensdag over de kwestie, gebaseerd op brieven van december vorig jaar en april dit jaar van de VROM-Inspectie aan het College van Gedeputeerde Staten van Zeeland. "Indien dit niet het geval is zie ik mij genoodzaakt een formeel handhavingsverzoek hiervoor te doen'', schrijft de inspectie.

De inspectie maakt zich zorgen over de hardnekkige geuroverlast en de toename van de geurbelasting in de omgeving. Ook maakt de inspectie zich zorgen over de gezondheidsaspecten die verbonden zijn aan de uitstoot van de stoffen van de fabriek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.