Home

Achtergrond 212 x bekeken

Unilever koopt Griekse ijsmerken

De producent van consumentengoederen Unilever wil de ijsmerken van Griekse zuivelbedrijf EVGA overnemen.

Ook het distributienetwerk is onderdeel van de aankoop. Wat Unilever en EVGA over de prijs hebben afgesproken, werd vandaag niet bekendgemaakt. Het gaat om merken als Scandal, Variete en Karabola. In 2009 behaalden de ijsmerken van EVGA een omzet van 32 miljoen euro. In totaal zullen 65 werknemers overgaan naar Unilever, aldus het persbericht.

EVGA behoudt de opslag- en productiefaciliteiten. Het Griekse zuivelbedrijf zal de eigen ijsmerken, evenals sommige Unilever-ijsmerken, blijven maken voor de Griekse markt en de export. Unilever heeft ijsmerken als Magnum en Ola in de stal. Met de aankoop versterkt Unilever zijn ijsportfolio. In februari 2009 nam Unilever de ijsactiviteiten in Roemenië over van zuivelgigant FrieslandCampina. Een jaar daarvoor nam het Brits-Nederlandse concern de Russische ijsfabrikant Inmarko over.

De Griekse mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring aan de overname geven. De Griekse activiteiten van Unilever opereren onder de naam Elais Unilever Hellas en waren in 2009 goed voor een omzet van 598 miljoen euro. Unilever heeft vier fabrieken in het Zuid-Europese land en er werken ongeveer achthonderd medewerkers voor Elais Unilever Hellas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.