Home

Achtergrond 254 x bekeken

Uitvoer Australische tarwe stijgt met 33 procent

Australië gaat komend seizoen met 18,2 miljoen ton bijna 33 procent meer tarwe uitvoeren ten opzichte van het seizoen ervoor.

Dat staat in een rapport van het Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics (Abare), het nationale onderzoeksbureau voor de landbouw.

De tarweoogst, die begin december begint, wordt nu ingeschat op 25,1 miljoen ton. Die groei van 16 procent komt volgens Abare voort uit de ideale omstandigheden voor de tarweteelt in het oostelijke graangebieden van het land. "Telers in Oost-Australië spreken over de beste groeiomstandigheden in vele jaren, dankzij de gemiddelde regen die in juli en augustus is gevallen."

De westelijke graangebieden van het land hebben juist drogere periodes gekend. Sprinkhanen zijn zeer actief dit seizoen.

Australië lijkt ook met andere producten af te stevenen op een exportrecords. De export uit de agrarische sector en mineralen en energiesectoren gaan naar verwachting een record opleveren, waarbij agrarische producten 10 procent meer waard worden. Vooral de verdiensten uit gewassen stijgen; 14 procent, ten opzichte van 5,6 procent stijging in de handel van levende dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.