Home

Achtergrond 160 x bekeken

Uitspraak hof over brand scheepswerf De Punt

Het gerechtshof in Leeuwarden doet donderdag uitspraak in de zaak rond de brand op de scheepswerf in De Punt, waarbij op 9 mei 2008 drie brandweerlieden omkwamen.

De eigenaar van de werf in de Drentse plaats staat terecht voor het beschadigen van het elektriciteitsnetwerk, waardoor de brand is ontstaan. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar celstraf tegen de man geëist.

De rechtbank in Assen heeft de man veroordeeld tot drie maanden cel voor het knoeien met stroom. De rechtbank vond toen dat niet bewezen was dat daardoor de brand was ontstaan. Ook de dood van de brandweermannen kon de werfeigenaar niet worden aangerekend, aldus de rechters. Het OM had in Assen vijf jaar gevangenisstraf geëist en ging in hoger beroep. Ook de verdachte was het niet eens met het vonnis en stapte naar het hof in Leeuwarden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.